Григор Димитров: Обичам те, татко!

Малко след полунощ на 7 срещу 8 май 2013 г. Българският тенисист Григор Димитров току що е победил действащият номер едно в този спорт Новак Джокович. На интервюто, веднага след края на мача, Григор благодари на семейството си, на екипа си и на приятелката си, мотивирала го преди мача с думи, които той щял да помни до края на живота си. Ден след паметната победа, макар и за малко хора това да бе новина, бяха публикувани и първите снимки на Григор с неговата до този момент необявена официално приятелка, която е…… бленуваната от мнозина мъже по света, всепризнатата кралица на женския тенис Мария Шарапова.

Ако горното бе написано преди 5 години, би приличало на дързък, макар и сладък, сън на едно обикновено българско момче. Но мечтите, дори и най-смелите, се сбъдват. Ако вярваш във възможностите си, таланта си и уникалността си. Защото тогава можеш да бъдеш най-добрият, победителят в битката, в който ще се влюби най-красивата принцеса.

В първите секунди след историческата си победа обаче, в момент на върховна емоционалност, когато сълзите на щастие се стичаха по лицето му, Григор не се сети за красивата Маша, а за един друг човек, чиято роля за неговия триумф и сбъдването на фантастичния сън е най-съществена. Развълнуваният Гришо написа с маркер върху обектива на телевизионната камера „Обичам те, татко”.

Човекът, заслужил тази спонтанна изповед, е Димитър Господинов – бащата и първият треньор на Григор Димитров. Без да познавам за съжаление никой от двамата и отношенията им, признанието на Григор, особено на фона на величието и емоционалността на момента, говори достатъчно красноречиво за силата на сърдечната връзка между баща и син. А когато я има тази връзка, я има и вярата в себе си, без която нито една мечта не би могла да се сбъдне.

Борис Колев, фондация Бащинство